La Min-sú de Terrasson

retreat, reflect, refresh


La Minsu de Terrasson in het Nederlands

V
erlangt U naar een vakantie in de Dordogne, Zuidwest-Frankrijk? Maar dan zonder de 10-12 uur rijden, het gedoe met het huren van een auto, het navigeren van de Franse wegen, zoeken naar parkeerplaatsen en problemen met de Franse taal?

Vlieg naar Bordeaux te midden van wijngaarden en pak de locale trein naar Terrasson!

We zijn Joost (Nederlander) & Sze (HongKonger). Wij veranderen, met onze eigen handen, een historisch pand in een moderne, stijlvolle, comfortabele minsú (B & B).


interieur


Na veel gereisd te hebben en woonachtig te zijn geweest in verschillende delen van de wereld, hebben de Hong Kongse kunstenares Sze en de Nederlandse natuurlijke hulpbronnen manager Joost besloten, La Minsú de Terrasson op te richten.

Wij ontvangen onze gasten in een klein familie pension waar ze kunnen verblijven. Tegelijkertijd bieden wij de gasten een totaalconcept aan door ze ook te helpen met het organiseren van de reis zodat ze de mooiste plekjes van deze streek te zien krijgen zoals het met kastelen bezaaide rivierlandschap, betoverende prehistorische grotschilderingen en de verleidende ‘ Cuisine du terroir.

Wij bieden een toegankelijke, smaakvolle, veilige en makkelijke manier om het natuurlijke, culturele en historische erfgoed van dit grotendeels rurale gebied op de grenzen van de Dordogne, Corrèze en Lot ( gelegen in het zuidwesten van Frankrijk) te bezoeken.

Niet geheel onbelangrijk is om te vermelden dat we meerdere talen spreken.

cave painting

Locatie

omgeving


Het min-su concept kent een lange geschiedenis en is van Japanse origine, maar heeft zichzelf opnieuw uitgevonden in noordoost Azië. Het is een klein familie pension, wat doorgaans bestaat uit slechts enkele kamers. Het verblijf kan het best vergeleken worden met een klein hotel maar het min-su concept onderscheidt zich van een hotel door eenvoudiger, toegankelijker, gemeenschappelijker en huiselijker van aard te zijn. Tevens is mee-eten optioneel.

De min-su is meestal gebouwd met behulp van traditionele methoden, hierdoor is de decoratie en de architectuur alleen al de moeite waard om te aanschouwen. De gemeenschappelijke ruimtes bieden plaats om te zitten en te praten met andere gasten en de eigenaars.

Wij gaven het concept een moderne Europese draai en bieden aanvullende service door u de wijde omgeving te laten verkennen op meerdere manieren zodat het optimale uit uw reis gehaald wordt. Zo kunt u wandelend Terrasson verkennen en/of met de trein Cahors, Perigieux, Limoges en Brive bezoeken en reizen met de auto om Dordogne, Vezère valleien, Sarlat of de hoogtepunten van Corrèze en Lot te verkennen. Meer informatie over de mogelijkheden, kunt u terugvinden op de ‘ Do ’n see’- pagina’s van onze website.

Doelgroep

cow


Onze reizigers zijn voornamelijk afkomstig van buiten Europa, die liever zelf niet auto rijden. Echter bieden wij ook de mogelijkheid voor onze gasten die van binnen Europa afkomstig zijn en liever geen auto rijden om welke reden dan ook, om het vervoer via een ander transportmiddel te regelen zodat ze niet zelf met de auto moeten rijden.

In de mate van het mogelijke, wordt de invulling van uw bezoek afgestemd op uw wensen. Echter zijn ook wij natuurlijk gebonden aan een bepaalde tijd.

Gasthuis en Gîte

We bieden de mogelijkheid te verblijven op Bed and Breakfast basis in ons gasthuis, deel te nemen aan workshops, of door tailor-made packages de regio of uw persoonlijke interesses te verkennen.

Daarnaast hebben we een vrijstaande gîte met eigen ingang, keuken, badkamer, slaapkamer woonkamer en tuin terras. Ook voor de gîte kunnen we tailor-made packages aanbieden.

cow


Share this page:
Share on Facebook Share on WhatsApp Pinterest
landscape